Proiecte

In acest moment Gas Energy Ecotherm SA are in executie un proiect de edificare a unei Centrale de productie energie electrica si termica in cogenerare localizata in Fagaras.

Utilizam eficient si responsabil resursele naturale

Proiectul de investitii cuprinde instalarea unui numar de 5 motoare pe gaz, avand o putere instalata totala de circa 22 MWh energie electrica si circa 21 MW putere instalata energie termica.

Astfel ca, incepand cu acest sezon de incalzire Gas Energy Ecotherm SA va putea furniza companiei de termoficare locala agentul termic necesar incalzirii municipale, pentru consumatorii sai din portofoliu.

GE Jenbacher J624... mai practic si mai economic

Acest tip de motoare sunt raspunsul la o cerere tot mai mare la nivel mondial pentru inalta eficienta, generarea de energie electrica ciclu simplu, GE a introdus primul motor cu gaz turbo in doua etape din lume, GE Jenbacher J624. Mai practic si mai economic decat motoarele cu gaz, cu o singura etapa turbo, J624 cu doua etape a supraalimentarii in avans este bazat pe tehnologia dovedita de industria auto si de conceptul de design al motoarelor cu gaz GE de tip 6 de a livra o productie sporita odata cu cresterea eficientei. In plus, motorul este deosebit de potrivit pentru operarea in medii calde si chiar umede, iar in centralele electrice cu mai multe motoare (tooltip cu click pentru deschidere fact sheet) pentru producerea combinata de energie electrica si termica.

Avantajele implementarii acestui proiect sunt multiple:

- pentru consumatori inseamna o calitate foarte buna a agentului termic in conditiile in care factura de energie termica va scadea, alimentarea cu agent termic se realizeaza continuu dintr-o sursa de inalta eficienta;

- pentru municipalitatea Fagaras reprezinta o oportunitate de obtinere a agentului termic la un pret atractiv in conditii de eficienta a utilizarii fondurilor comunitatii iar pentru mediul inconjurator reprezinta o reducere semnificativa a emisiilor de noxe prin implementarea unor tehnologii de ultima ora.